New York, dag 2! - Reisverslag uit Times Square, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu New York, dag 2! - Reisverslag uit Times Square, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu

New York, dag 2!

Blijf op de hoogte en volg Ilona & Tom

06 September 2012 | Verenigde Staten, Times Square

Wauw we waren om 4 uur al klaar wakker, tja dat is wel heel erg vroeg. We proberen nog even te slapen en dan maken we ons klaar voor dag 2.
Als we uitstappen staat er op de hoek al gelijk een cameraploeg, wat blijkt nu daar nemen ze elke morgen " Goodmorning Amerika" op. Voor we het weten krijgen we een bord in de handen gedrukt en staan we achter een paar hekken mee te zwaaien, kortom voor je 't weet ben je een Amerikaan! De opnames beginnen en wij staan op film en het werd live uitgezonden haha.
We gaan verder de stad in om ergens te gaan eten.

We proberen een leuk goedkoop tentje te scoren om te ontbijten, helaas stranden we in een luxe tent. En al proberen we zo normaal mogelijk te bestellen, toch zitten de eerste caloriebommen alweer in de buik!
Na het ontbijt doorgelopen naar het Empire State, maar vanwege het weer hebben we besloten om dit een dagje uit te stellen.
Op naar de Grand Terminal van NY. We weten niet wat we zien, zo ongelooflijk groot en mooi. Wat een indruk heeft dat op ons gemaakt, de
lampen, tegels alles is mooi hier. Apple heeft een mega grote shop in de Grand Terminal met wel 100 iPads klaarliggen voor openbaar gebruik.
En hoewel we al lopend door de straten van NY doorhadden dat er een hoop leven onder de grond zou zijn, kwamen we er in de Terminal achter hoe dit in z'n werk gaat. Links, rechts, boven en onder ons metro's!
We gaan door naar de New York Public Library om ons te laten verrassen door het volgende overweldigende gebouw. Het is hier ook weer mega groot en lopen door naar boven. Hier aangekomen stappen we een ruitmte binnen waar in alle stilte gelezen kan worden, een mooie gelegenheid om een snelle update van deze dag te typen.

We gaan op aanraden van de fam. Kelder bij de Applebees eten, wat kun je daar goed eten. Uiteraard bestelden we ook iets te drinken, oh ja helemaal vergeten dat een halve liter hier heeel normaal is! We krijgen met moeite ons drinken op en zodra ik op de helft ben komt er gelijk een ober aan om te vragen of we nog wat drinken wildne, nou nee dankje ...

Ons volgende gebouw is de Trumptower, als we binnen komen staat er een hele mooi Harley van de bekende serie American Chopper in de hal. Tom wil hier natuurlijk gelijk een foto van maken. De trumptower valt ons een beetje tegen. Je kunt maar 5 verdiepingen hoog en er valt weinig te zien.
Tijdens onze wandeling in de stad zien we een grote kabelbaan. We zijn meteen enthousiast en kopen gauw een kaartje om vervolgens met een kabelbaan naar Roosevelt Island te gaan. Dit is echt een mooie ervaring, je gaat zo over de drukte heen. Eenmaal aangekomen aan de andere kant heb je een mooi uitzicht van Manhattan... We kijken onze ogen uit en wat een rust hier. Niet voor niets zijn hier een hoop appartementen gebouwd. We gaan met de metro weer terug naar de drukte opzoek naar Central  park.
Daar aangekomen lopen we wat onwennig het park binnen, toch vreemd zo'n aangelegd park middenin een wereldstad als NY. Het eerste stuk was mooi, maar nog niet overweldigend. Na wat doorlopen komen we een aantal prachtige plekjes tegen met wateren waar alleen met een gondel overheen gevaren mag worden. Toen we zo ongeveer middenin het park kwamen hoorden we niets meer van de drukke stad, enkel het geluid van hardlopende en skatende mensen, vogels en andere dieren. Nadat we enkele rustmomentjes voor onszelf hadden genomen liepen we verder tot we een heel groot grasveld tegenkwamen. Hierop waren verschillende groepen aan het honkballen, een typisch Amerikaanse sport natuurlijk dus even blijven hangen om te kijken!
Vanuit het grasveld hadden we een supermooie skyline van NY en aangezien we een eind van het hotel af waren besloten we te beginnen met de lange wandeltocht.
In het boekje hadden we al gelezen dat naast het Central park een aantal mooie wijken te vinden zijn, dat is niet gelogen! Hier geven de  oude huizen (meeste tegenwoordig omgetoverd tot appartementen) een mooie evenwicht aan de drukke stad. Al lopend in dit soort straatjes waanden we onszelf in een Amerikaanse film.
De laatste stop voordat we het hotel weer inlopen wordt een simpel restaurantje waar we wat lichts eten om onze reis via Broadway terug naar het hotel te vervolgen. Voordat we binnenlopen zeggen we nog heel positief: "even douchen en dan terug, het nachtleven moet minstens net zo gaaf zijn!" maar ik ben bang dat we er vandaag niet meer uit komen!

Groetjes Ilona en Tom

• 06 September 2012 - 06:45

M J R En T:

Sorry weinig tijd maar het klinkt allemaal supergaaf !! Heel veel plezidr nog cxx
    Marcel joyce robbin en thiemo !!

• 06 September 2012 - 10:00

Charlotte:

Wauw, ontzettend gaaf!
    Ik ben bezig met een boek wat zich afspeelt in New York en alles wat jullie beschrijven, lees ik daar in terug.
    Empire State Building moet ook heel gaaf zijn, heel veel plezier vandaag!

Liefs ons

• 06 September 2012 - 10:46

Livai:

Wat ontzettend gaaf om jullie belevenissen te lezen!
    Hele mooie dag vandaag!!

• 06 September 2012 - 16:31

Arjan En Marjet:

geweldig dat we een beetje "mee mogen reizen" met jullie. Genieten maar

• 06 September 2012 - 22:45

Ewald:

hey tom en ilona

super dat jullie zo genieten!!!
    wij lezen het wel mee en denken er bij dat we daar ook lopen hahah..
    op naar de volgende dag..

dikke kuzzz ewald melanie en jeslynn