Dag 24, dagje Universal Studios
Blijf op de hoogte en volg Ilona & Tom
27 September 2012 | Verenigde Staten, Los Angeles
Nadat we wakker zijn geworden van de wekker vanmorgen haasten we ons in de douche in en kleden we ons aan. Vandaag staat de dag in het teken van Universal Studio's in Hollywood. We stappen de auto in, stellen onze navigatiehulp in en rijden richting het park. Daar aangekomen hebben we onze auto geparkeerd en zijn we de "City" ingelopen. Ja, zo noemen ze dat hier... Universal City Plaza. Het park zelf heeft ook straatnamen, meestal vernoemd naar bekende acteurs of regisseurs. Voordat je werkelijk het attractiepark inloopt, loop je door een paar kleine straten die allemaal in het teken van de studio's staan. Hier hebben we even ontbeten, een bakkie leut gescoord om vervolgens door te lopen naar de kassa.
Aangezien we op een doordeweekse dag zijn is het gelukkig niet zo druk, toch nemen we voor de zekerheid de zogeheten "First in line pass". Hiermee mogen we langs de wachtrij heenlopen bij alle attracties, shows en achtbanen. Iets wat achteraf wellicht een beetje overbodige luxe was, aangezien het niet zo druk bleek te zijn.
We lopen op onze eerste attractie af, de tour door de city. Dit is een treintje welke door het hele studiopark heen rijdt. Onderweg zien we verschillende decors die in bekende films zijn gebruikt zoals, Fas and the Furious, Back to the Future, Bruce Almighty, Jurassic Park en meer. Onderweg komen we ook nog langs een live opname van Parenthood. Daarnaast stop,het treintje nog op verschillende plaatsen waar special effects worden getoond.
Alle attracties stonden (uiteraard) in het teken van een film, serie of tekenfilm. Zo waren er verschillende shows georganiseerd waaronder, Waterworld, Transformers 3D, Special Effect Stage, Terminator 3D, Shrek 4D. De shows stonden in het teken van een bijbehorende film en voerden dat afgewisseld met scherm, lucht en water uit. De ene show werd compleet uitgevoerd dat enkel acteurs en de anders werd afgewisseld, waaronder Shrek 4D. Hier zaten we in een speciale bioscoopstoel welke tijdens de film alle kanten uit slingerde, ondertussen werd in overeenstemming met de film water en lucht gespoten om het echt tot leven te laten komen ergg gaaf! De Waterworld show was een groot spektakel met water, vuur, speedboten en jetski's.
Nadat we eerst alle shows hadden bekeken zijn we voor de achtbanen gegaan, waaronder die van The Simpsons. Een erg gave ervaring, dit is namelijk een virtuele achtbaan waar je met een beweegbaar karretje in een ruimte komt met een zeer groot scherm om je heen. Tijdens de "rit" gaat het karretje exact op de juiste bewegingen mee met het scherm. Ook hebben we de andere achtbanen gedaan, zoals Jurassic Park (met een grote val in het water... Dus nat geworden!), Mummy the Ride, Transformers the Ride. Toen we zo ongeveer alle attracties gehad hadden besloten we om terug te lopen richting de auto.
Vanuit het park besloten we "nog even" richting Beverly Hills te rijden. Maar dat "even" werd wat langer doordat iemand.... de navigatie verkeerd had ingesteld (ik noem geen namen Ilona) waardoor we in een "iets ander" wijkje terecht kwamen dan Beverly Hills. Vanuit deze wijk besloten we toch door te rijden, maar nu zat het verkeer ons dramatisch tegen. Ondanks de 6 baans wegen in iedere richting stonden we soms zo vast als een huis op de snelweg. Uiteindelijk komen we in het donker aan in de bekende Rodeo Drive, een van de duurste straten van L.A., maar geen ster kunnen spotten! We besluiten morgen nog een keer terug te rijden voordat we via de Highway 1 weer richting San Francisco rijden. De Highway 1 staat bekend om de mooie route langs de kust, dus die willen we niet missen!
28 September 2012 - 19:42
Andre En Josje :
Hè globe trotters
Nu begrijpen we dat jullie in las Vegas geen acht baan gedaan hebben, jullie hebben gewacht op dit park,waar jullie wat betreft de acht banen helemaal uit je dak konden gaan gaaf hoor!
Helaas voor jouw Ilona niet op de koffie geweest bij George Cloony,zal hem ook spijten als hij hoort dat jullie in de buurt waren ha ha.
Zorg dat morgen jullie navigatie wel goed ingesteld staat beetje lullig als je niet in San Fransico uit komt.
Helaas voor jullie het laatste stukje van jullie geweldige mooie reis,voor ons wel weer erg fijn dat jullie weer richting huis gaan.(dertig dagen is wel erg lang).
We kijken weer uit naar jullie volgende verslag.
Liefs van ons!