Dag 22 en 23 L.A. Baby! - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu Dag 22 en 23 L.A. Baby! - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu

Dag 22 en 23 L.A. Baby!

Blijf op de hoogte en volg Ilona & Tom

25 September 2012 | Verenigde Staten, Los Angeles

Dag 22 en 23

We gaan vandaag richting L.A. en al is het een behoorlijk stuk rijden,we gaan ervoor. Onderweg pakken we nog een paar keer de bekende Route 66 deze ligt namelijk naast de snelweg die we anders hadden genomen. We doen de Route 66 maar een uurtje, want het wegdek zit vol met gaten en scheuren... Het is dus geen pretje om hier te rijden. We zien wel veel verlaten winkels en huizen, dit geeft toch een apart gevoel en is erg gaaf om te zien. Onderweg stoppen we nog even bij het plaatsje Fontana, hier kopen we een ander vest voor Tom. Waar we vandaag kwamen was het boven de 40 graden en in LA is het rond de 25 overdag. 's Avonds wordt het dus een stuk koeler en tja je gaat niet in LA met een San Francisco vest lopen. Na een tijd zoeken lukt het ons om een geschikt vest te kopen. Als we op de snelweg richting AL rijden kunnen we links op de weg rijden die speciaal gemaakt is voor carpoolers. We pakken  deze weg en rijden zo langs een paar file's heen, erg relaxt dus.
Rond 18:00 uur komen we eindelijk aan en gaan gelijk op zoek naar een hotel, tja want dat hebben we uiteraard  niet voorbereid. We zijn echt bijna twee uur bezig geweest om wat te vinden want echt alles zat vol. We beginnen best wel moe te raken en krijgen behoorlijk honger. Uiteindelijk vinden we wat aan de Sunset blv en we zijn heel erg blij, deze straat ligt N.b. achter de Hollywood Blv! We komen onze kamer in, maar helaas stinkt deze heeeeel erg.We gooien het raam open, de airco aan en gaan daarom gauw weg om ff een pizza te scoren. Na het lekkere eten gaan we lekker douchen en slapen,  want het was een lange dag.
De volgende dag beginnen we rustig aan. Ilona voelt zich namelijk zich niet heel erg lekker, dus nemen de ochtend om op te starten. Na een paar paracetamolletjes gaan we de stad verkennen en uitraad lopen we over de beroemde walk of fame. Bij de eerste 100 sterren komen we namen tegen waar we nog nooit van hebben gehoord. Uiteindelijk is Shakira de eerste bekende ster die wij tegen komen.  Er zijn een paar duizend sterren dus we gaan ze allemaal niet zien. We vinden gelukkig wel wat meer bekende namen.
We zien ook de letters Hollywood in de bergen en komen er later er ook achter dat we ze vanaf ons motel kunnen zien. L.A. is een drukke stad en er valt veel te bekijken. 's Avonds stranden we in een leuke hippe eettent waar ze goed eten serveren. Het zit tussen onze straat en de Hollywood Blv in, een zijstraatje dus. Als we vervolgens terug dwalen naar het hotel lopen we zo nu en dan nog wat winkels binnen. In een van de winkels worden we teruggeworpen naar de jaren '50 / '60 het is een prachtige winkel met veel alternatieve kleding. Ook hebben ze allerlei kleding met verschillende film portretten bedrukt, oude fotocamera's en andere spullen uit het verleden. We lopen door de winkel heen naar achteren waar wat mensen zitten te naaien e.d. Blijkbaar maken ze een deel van de kleiding hier zelf of gebruiken deze plek t.b.v. inspiratie. We lopen door richting ons hotel en komen verschillende kleine studio's tegen waar blijkbaar het een en ander opgenomen wordt. Als we terug zijn beginnen we aan wat voorbereiding voor de volgende dag.

• 27 September 2012 - 09:48

André En Josje :

Hallo lieve reizigers
    Helaas geen foto,s dit keer maar wel weer een leuk reisverslag, zijn jullie nu weer op weg naar San Francisco ?
    En waar gaan jullie vanaf daar dan weer naar toe.
    Heel veel plezier op Alcatrez lijkt mij heel indrukwekkend maar uiteraard zullen we wel weer een mooi verslag van jullie daar over krijgen.
    Liefs van André en Josje .

• 27 September 2012 - 11:57

Myriam Veltmaat:

L.A. en Hollywood,

Wat gaaf wat jullie allemaal doen...hebben jullie nog wel een week vakantie gepland nadat je thuis komt...dit moet allemaal nog wel even verwerkt worden. Wat een verhalen en wat een belevenissen.

Tom pas je wel op Ilona, dat ze niet in een of andere rare film terecht komt ;)

haha
    Veel plezier

xxxx Myriam

• 27 September 2012 - 12:51

Livai:

Hoi Tom en iloon,

Weer erg leuk om de verhalen te lezen!
    Wat een belevenissen allemaal! Erg gaaf!!

Heel veel plezier nog!!

Groetjes Livai