De afsluiter van New York - Reisverslag uit Times Square, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu De afsluiter van New York - Reisverslag uit Times Square, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu

De afsluiter van New York

Blijf op de hoogte en volg Ilona & Tom

07 September 2012 | Verenigde Staten, Times Square

Dag 4

Als we vanmorgen naar buiten kijken zien we de zon schijnen. Heerlijk, onze vorige dagen begonnen regenachtig of bewolkt. We beginnen met een ontbijt bij de MC Donalds, dit was uiterdaad geen goed plan (bedankt Iloon, nog nooit zo'n top ontbijt gehad!). Het ontbijten van de gemiddelde NY-er gaat gehaast met een broodje en een bakkie koffie (meestal van de Starbucks) tussen het drukke verkeer door. We gaan vandaag naar Greenwich village, dus we nemen weer de metro en elke keer als we de subway ingaan staan we versteld hoe groot het hier is, er zijn volgens  ons wel 4/5 verdiepingen. Als we in Green village aankomen  gaan we op zoek naar het Washington square park. Al lopend komen we een leuke eettent tegen en we besluiten ons ontbijt nog even dunnetjes over te doen (ditmaal een groot succes!). Ilona had een heerlijke bak fruit en Tom een aantal broodjes met wat zoetigheid.
We gaan verder door, op zoek naar het park. Daar aankomen hangt er een gezellige sfeer, veel mensen komen hier om te relaxen. Midden in het park staat er een fontein waar mensen hun vertier zoeken. Aangezien de temperatuur er naar is besluiten wij ook even bij de fontein te gaan zitten terwijl we ondertussen vergezeld worden door een aantal straatmuzikanten. Er komt een man naar Ilona toe met een bord" free hugs". Als hij lekker en schoon was geweest leek het Ilona wel een goed plan, maar dit keer sloeg ze liever effe over!
We lopen verder de buurt door waar we een basketbalveld tegenkomen, uiteraard blijven we hier even staan.
We pakken de metro weer om door te gaan naar Brooklyn. We hadden hier al het een en ander over gelezen, dus hup onder de grond maar weer. Eenmaal aangekomen Merken we dat het hier een stuk minder toeristisch is, daar houden we wel van! We komen hier mooie huizen tegen en er is ook veel meer groen. Als we bij de kust lijn aankomen hebben we uitzicht op de Manhatten, wat is het hier prachtig. We zien het vrijheidsbeeld en de WTC weer, maar nu van een andere kant. Als we verder kijken zien we de bekende Brooklyn Bridge,  de brug stamt uit 1883 en is geruime tijd de langste hangbrug ter wereld, we besluiten om hier overheen te lopen. Eigenlijk zijn we al helemaal kapot van het vele lopen, Ilona op haar slippers en Tom met zijn blaren, maar we doen het toch. Stoer beginnen we te lopen, pff nog niet eens op de brug en nu al hebben we besloten het eerste beste bankje even uit te rusten. De brug is 1834 meter lang en momenteel is het 29 graden. Ja nu denken jullie vast ooh dat is maar een klein stukje, maar  we hebben er al vele kilometers opzitten en het is toch wel heel erg warm, zeker met deze luchtvochtigheid. Eenmaal aan de tocht begonnen genieten we echt, wat is het hier mooi en wat hebben we een super uitzicht. We vergeten onze blaren en spierpijn en genieten van alles om ons heen. Midden op de brug wordt een bruidspaar getrouwd, hoe gaaf is dat getrouwd worden op de Brooklyn Bridge (nee dit zijn wij niet...).
Eenmaal aan de andere kant besluiten we niet meteen de subway in te duiken aangezien de temperatuur onder de grond nog erger is dan boven. We halen wat te drinken, ploffen even op een bankje en besluiten daarna om door te gaan naar het hotel.
Wat hebben we het weer mooi gehad vandaag. Dit was ook gelijk onze laatste volle dag New York. We hebben heel veel gezien en veel  indrukken opgedaan. Wat is het hier gaaf. 3 volle dagen is eigenlijk veel tekort, maar het  was zeker de moeite waard.
Oh ja bijna vergeten, de Amerikanen zijn gek en bang! Zo komen we overal politie tegen, overal! We hebben vele undercover auto's gezien en komen tijdens een wandeling een grote tent tegen waar ze folders uitdelen met de titel: "Ready New York, preparing for emergencies". Zijn wij nou zo nuchter, of zijn zij nou idioot?!
Morgen halen we de auto op het Newark vliegveld en rijden we naar de Niagra watervallen bij Canada, een rit van ongeveer 7 uur. Een ding scheelt, de blaren en heupfractuur krijgen even rust! We gaan straks nog even lekker uiteten en nog even genieten van New York.
ps. We hebben al 493 foto's gemaakt. Misschien een beetje overdreven...??

• 08 September 2012 - 13:53

Charlotte:

Is dat echt Morgan Freeman of is dat een pop....
    Zucht.. ik ben zo jaloers!! Wat geweldig allemaal!

• 08 September 2012 - 13:54

Melissa:

Heey Ilona en Tom,

Ik hoorde via Myriam deze link! Wat een leuke verhalen schrijven jullie! Geniet echt van jullie vakantie. Je kijkt je ogen uit daar zeg! Wel een fijn idee zoveel beveiliging.. of juist niet:P haha!

Groetjes Melissa

• 08 September 2012 - 14:08

Marlies:

Mooi verhaal weer!! Hmm ik ga nu
    lekker een pizza eten ilo!

• 08 September 2012 - 16:48

Ilona En Tom:

Wat ontzettend gaaf dat jullie onze verhalen lezen. Jullie reacties zijn heel erg leuk.
    - Charlotte dat is een pop
    - Melissa we voelen hier ons wel veilig.
    - eetsmakelijk Marlies. Ik heb gisteren ook voor de 2e keer deze week pizza gehad haha