Goodbye New York - Reisverslag uit Henrietta, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu Goodbye New York - Reisverslag uit Henrietta, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu

Goodbye New York

Blijf op de hoogte en volg Ilona & Tom

08 September 2012 | Verenigde Staten, Henrietta

Dag 5 op naar de Niagra waterfalls

We hebben de wekker op tijd gezet, maar kunnen er moeilijk uitkomen omdat we allebei slecht hebben geslapen. We gaan eerst ontbijten. Als we beneden komen staat onze straat bomvol met mensen. Wat blijkt, het is vandaag de dag van de arbeiders wat zich uit in verschillende parades!
Na ons ontbijt gaan we naar ons hotel om de koffers in te pakken en te bellen voor onze transfer van het hotel naar de huurauto. De huur auto mogen we vanaf 9:30 halen, maar tijdens het bellen komen we er achter dat we dit 24 uur van te voren moesten doen. Tja , we hebben ons niet zo heel goed voorbereid, dus niet alles loopt vlekkeloos. We worden uiteindelijk om 11:30 op Times Square opgehaald aangezien onze straat afgesloten is. We pakken onze koffers uit de hotel kamer en komen op het laatste moment met toeval achter dat onze jassen nog in de kast hangen. Tja dat past wel bij ons :-).
Als we bij de auto komen moeten we eerst van alles invullen en daarna brengen ze ons naar de auto. Het is een Hyundai Santa Fe , het is niet zo'n hele grote auto als we ingedachte hadden, maar we zijn tevreden. Tja je blijkt nu eenmaal snel gewend te raken aan de Amerikaanse maten ;-)
Als we beginnen met rijden komen we gelijk op de snelweg. Paniek! We hebben  de navigatie nog niet ingesteld en we rijden nu zomaar ergens naar toe, en voordat we de navigatie door hebben zitten we al bij het eerste tolpoortje! Uiteindelijk kunnen we ergens stoppen en halen we eerst iets te drinken, we stellen het navigatie systeem in en rijden rustig weg. De rit duurt 7:20 uur.
Tijdens onze rit rijden we tussen de bergen in. De muziek staat aan en we genieten van het mooie  uitzicht. Opeens stopt de muziek en horen we allemaal piepjes. Huh wat gebeurt hier??? We krijgen een oproep dat er een tornado is. Ik raak een beetje in paniek, want ja waar is dat ding dan. Het weer slaat om en we rijden midden in een storm . Het regent en waait heel hard. We zien bijna niks meer en een auto voor ons heeft de alarmlichten aan. Na een tijdje wordt  het wat minder. We gaan toch even googlen, gelukkig is de tornado verder van ons vandaan. Het was gewoon een storm en geen tornodo :)
Als we onderweg stoppen komen we bij een heel mooi rivier aan, we blijven hier even staan en genieten van de stilte om ons heen. Wat een contrast, vanmorgen liepen we nog midden op Times Square in alle drukte, nu staan we middenin de natuur... Opeens horen we een heel raar geluid en zien we daar  in onze ogen een bijzonder beestje. Het is klein, lijkt op een rat maar ook een beetje op een eenkhoorn en hij piept heel hard. Tja wij natuurkenners weten natuurlijk niet wat voor beest dat is.... Robbin? Help!
Na 7.30 uur rijden moeten we voor het eerst tanken, dit doen we in een afgelegen plaatsje.Het lijkt wel of we teruggaan in de tijd. De huizen zijn vervallen en het kan zo in een horrofilm. Huizen staan leeg, spoorweg overgangen zonder lichten of slagbomen. Wat is dit gaaf om mee te maken, een echt oud boerendorpje.
Nu de tank weer vol zit voor een knaak en een bos worteln op z'n Twents gezegd, rijden we door over de interstate op weg naar het noorden. Ze hebben hier de gewoonte om bij iedere afslag aan te geven wat er zit, een tankstation, de eetgelegenheden en slaapplekken worden voor de afslag aangegeven. We besluiten om bij de eerstvolgende afslag met Applebees (nu al verslaafd...) van de snelweg te gaan. Maar na een aantal afslagen duurt het ons te lang en googlen we de dichtst bij zijnde en rijden hier regelrecht heen!
Als we bij Applebees aankomen zijn ze heel erg vriendelijk, misschien wel een beetje overdreven vriendelijk. Het eten is hier uiteraard super. Na het eten zoeken we op internet na een hotel. Ondanks dat dit ons lukt moeten we er nog handigheid in zien te krijgen. De prijs is namelijk nog niet volgens plan. We strandden uiteindelijk in de plaats Henrietta, vlakbij de stad Rochester.  Het hotel ziet er prima uit en we hebben een heel groot bed. Op het nieuws zien we dat de tornados van vanmiddag tweemaal een "touchdown" hadden in New York City, eenmaal in de Bronx en eenmaal in Brooklyn, waar we gisteren nog gelopen hebben! Het is nu 23:00 en gaan lekker slapen, op naar de volgende spannende dag!

• 09 September 2012 - 12:38

Arjan En Marjet:

Hoi Tom en Ilona. Wat een geweldige verhalen! We checken steeds de mail om te zien of er al weer nieuws uit the states is. Jullie zijn geloof ik net zo enthousiast als wij waren! Jullie genieten ook van alle kleine dingen en Applebees natuurlijk! We moeten echt die kant weer op. Wat een avontuur met die tornado! Hadden jullie de kortingsboekjes bij de pompstations nog niet gevonden, voor de hotels? Of de AAA-kaart van de ANWB? Misschien is dat ok wel achterhaalde info. Heel veel plezier nog! Was 't nou een chipmunk met zo'n wit streepje op z'n rug? Groetjes Fam. Kelder

• 09 September 2012 - 13:55

Ilona & Tom :

Wij doen precies hetzelfde, s morgens gelijk even naar de reacties kijken, het is voor ons minstens net zo leuk om te zien dat mensen met ons mee genieten!
    Zoals we al zeiden, we zijn geen dierenkenners... Na even gegoogled te hebben lijkt het beestje verdacht veel op een Chipmunk!
    We hebben wel een boekje gevonden voor de hotels, maar was niet voor het gebied waar we nu heen gaan. De ANWB pas heeft wel een besparing opgeleverd!
    We gaan onze koffers pakken en door naar de Falls via Buffalo, schijnt ook een mega grote maar ook leuke stad te zijn...

Gr.
    Ilona en Tom

• 09 September 2012 - 15:01

Charlotte:

Chipmunks!! Hihi.
    Maar die tornado zal vast even goed schrikken zijn geweest!
    Wat is een telefoon met internet dan een geweldige uitkomst!!
    Veel plezier vandaag! XX