Dag 7, een dagje rustig toeren en genieten - Reisverslag uit Johnson City, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu Dag 7, een dagje rustig toeren en genieten - Reisverslag uit Johnson City, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu

Dag 7, een dagje rustig toeren en genieten

Blijf op de hoogte en volg Ilona & Tom

10 September 2012 | Verenigde Staten, Johnson City

Dag 7

We rijden vandaag naar de finger lakes. We gaan ze niet allemaal bekijken want er zijn er 11. Als we bij het eerste meer, Canandaigua lake aankomen is het heel erg rustig, waarschijnlijk is het te koud om op het water te gaan. Het uitzicht is wel prachtig en de natuur is hier erg mooi. Nadat we hier even hebben gezeten rijden we door naar Seneca lake, uiteraad is het hier ook mooi. Bij dit meer zit ook het Sampson state park. Dit is een oud militair trainingskamp wat tijdens de 2e wereldoorlog heeft geopereerd, ook hier is het erg rustig. We rijden hier een tijdje rond maar er is bijna niemand. We zien onderweg nog wat wilde dieren.
We gaan nu naar de Cayuga lake, hier zit ook een park bij waar we een waterval kunnen bekijken. De natuur in dit park is geweldig, alles is heel erg mooi groen. Als we bij de Taughannock fall komen komt er maar heel weinig water uit de waterval, het is hier erg droog. Wel hebben we een super uitzicht. We maken nog even een korte wandeling en genieten van de gebergte.
We proberen alvast een beetje richting New York te rijden en we komen heel wat wijnvelden tegen en rijden  door verschillende plaatsjes zoals Ithaca en Caroline. Via lokale wegen rijden we van dorp naar dorp, hechte gemeenschappen zijn hier nog veel te vinden. Wat opvalt is dat sommige huizen erg goed onderhouden worden, terwijl andere dichtgetimmerd en verlaten zijn. Het is erg genieten om rustig van dorp naar dorp te kunnen rijden, afgewisseld met korte stops om even stil te staan en te genieten van de trip en natuur. In de buurt van Johnson city vinden we een motel. We gaan eerst wat eten en daarna lekker slapen.

• 11 September 2012 - 09:54

Livaimooibroek:

Hey vriendjes,

Wat ontzettend leuk om jullie ervaringen te lezen!
    Erg fijn om te lezen dat jullie het zo mooi hebben.
    En wordt toch wel enigszins jaloers als ik lees wat jullie allemaal zien en meemaken.

Een hele mooie dag gewenst en ik kijk al weer uit naar het volgende verhaal.

Groetjes livai

• 11 September 2012 - 10:41

Sabine:

Hey lieve Tom en Ilona,

Zoooo, eindelijk tijd gehad om al jullie verhalen te lezen en foto's te bekijken, aangezien ik zaterdag pas hoorde van jullie site, maar ik ben helemaal bij nu......

Wat een leuke verhalen en mooie foto's, geweldig wat jullie allemaal al hebben gezien en meegemaakt! De drukte van NY en de rust van de natuur, de watervallen zijn ook gaaf zeg! Ook ik ben net als Livai toch stiekem wel een beetje jaloers op jullie avontuur!

Hier is vandaag de herfst begonnen, wel weer even wennen na toch een paar weken super mooi weer te hebben gehad...maar goed we kleden ons wel weer dik aan, haha!!

Jullie nog onwijs genieten daar en ik ben benieuwd naar wat jullie allemaal nog meemaken!!

Dikke knuffel uit Nijverdal,
    ook van Bas, Sab!!

• 12 September 2012 - 22:43

Eef En Carolien Samsen:

Hey Ilona leuk hoor die verslagen, en wattsapp. Ik lig nu in mijn hotelkamer op schiphol mijn eerste reisverslag te typen. Nog veel plezier.

• 12 September 2012 - 22:43

Eef En Carolien Samsen: