Dag 12, op naar Yosemite - Reisverslag uit Yosemite Valley, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu Dag 12, op naar Yosemite - Reisverslag uit Yosemite Valley, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu

Dag 12, op naar Yosemite

Blijf op de hoogte en volg Ilona & Tom

15 September 2012 | Verenigde Staten, Yosemite Valley

Dag 12

We halen vandaag onze auto op. We hoeven maar een klein stukje te lopen want het zit 1 straat  van ons hotel vandaan... Als we aankomen staat er een hele lange rij, we moeten wel meer dan een uur wachten voordat we geholpen worden. Ja, eindelijk we zijn aan de beurt. De man achter de balie vertel ons heel vriendelijk dat onze auto er niet is, we hebben de keus: anderhalf uur wachten of een andere auto uitzoeken. Tja, wat heb je dan? Hij komt eerst aanzetten met een Chevrolet Impala en die willen we uiteraard niet. Na wat onderhandelingen komen we uit op een Chryser 300c, we denken dat dit wel een leuke auto is en we kiezen deze uit. Als we bij de parkeergarage aankomen staat daar onze auto, staan even stil en zijn helemaal verbaasd. Wat staat daar een dikke bak, we stappen in en zijn eventjes helemaal verslag. De auto komt uit 2012 en zit bombol met allemaal luxe opties. We starten de auto en zetten 'm in de achteruit, hup scherm schiet aan en laat perfect zien wat er achter de auto gebeurt! Daar gaan we dan, glunderend rijden we richting Yosemite, het is ongeveer 4 uur rijden maar dit vinden we uiteraard geen probleem. Onderweg stoppen we een paar keer en bij de eerste keer stoppen trekken we gauw onze winter kleding uit en ruilen deze om voor zomer kleding, het is hier heel erg warm en de dag begint goed. Bij de tweede stop gaat het iets minder want hier stoot ik gigantisch hard mijn voorhoofd tegen de openstaande deur van de auto. Tom komt naar me toe gerent en ziet allemaal bloed, ja hoor ik heb een gat in mijn voorhoofd! Uiteindelijk valt het mee en hou ik glupje en een dikke bult over aan de kopstoot. Met klopping aan mijn voorhoofd gaan we eerst wat drinken. Hier komen we aan de praat met een lokale inwoner. Hij weet van alles te vertellen en we genieten van zijn ervaringen en verhalen. We komen uiteindelijk pas half 5 in Yosemite aan en wat is het hier indrukwekkend. Gigantische  hoge bergen en super mooi uitzicht. Wanneer we foto's willen maken komen we erachter dat de batterij leeg is, dit is echt weer wat voor ons. We hebben een reserve camera mee maar deze maakt lang niet zulke mooie foto's. We balen enorm en we zijn heel boos op ons zelf, maar rijden verder en zitten inmiddels op 6000 feet hoog. We hebben de El Capitan, Tree brothers, Half Dome en nog veel mooie (rotsachtige) bergen gezien. We zijn ook wat watervallen tegen gekomen, maar deze staan helaas droog dus er komt maar weinig water vanaf. Het begint nu echt heel donker te worden en we besluiten om een hotel te zoeken. We hebben nog niet alles gezien dus we zoeken een hotel in het park zelf. De eerste twee die we tegenkomen zitten vol, de derde is niet te betalen en de vierde en vijfde zitten ook vol. Na een half uurtje rijden komen er nog 1 tegen. Deze zit er heel erg luxe uit, maar we besluiten om het gewoon te doen. We hebben van de vorige keer geleerd dat het  niet voordelig is om veel verder te rijden. Er is gelukkig nog net een kamer vrij en we boeken deze, komen onze kamer binnen en zijn weer heel erg verbaasd. Wauw wat is deze kamer ontzettend groot en luxe! Er zit ook nog een mega prive balkon bij en we zitten midden in het bos met allemaal beren om ons heen (althans volgens de borden!). We leggen de spullen in de kamer neer en gaan naar het restaurant om een hapje te eten. Als we daar aankomen straalt deze nog meer luxe uit. We kijken naar ons kloffie en we passen er helemaal niet tussen, wat een opgedirkte mensen hier zeg! We worden naar onze tafel geleid en bestellen wat eten. We worden erg goed en netjes volgens etikette bediend. Het is is hier echt super, we hebben nog niet zo lekker en luxe gegeten als hier.  Na het eten gaan we weer naar onze kamer en laten we alles op ons inwerken. We voelen ons vandaag als echt diva's: alles was luxe vandaag en we voelen ons ondanks mijn gewonde hoofd ons super.

• 16 September 2012 - 16:06

Marlies:

Haha mooi verhaal weer.. Jammer van je mooie koppie Loon!
    En vette wagen! :)

Kusjessss

• 16 September 2012 - 16:33

Bente:

Blijf er bij... geweldig om jullie verhalen te lezen!
    En wat zien jullie veel! Ontzettend gaaf!
    Krijg er helemaal reiskriebels van!! :)

Inderdaad vervelend van je hoofd zeg, gaat het al wat beter?

Dikke kus voor jullie allebei!!

• 16 September 2012 - 18:01

Ilona & Tom :

Het is hier echt prachtig en het hotel is zo super mooi.
    Wat ontzettend gaaf dat jullie onze verhalen lezen!
    Ik kan mijn hoofd wel iets voelen maar het valt allemaal wel mee hoor :)

Tot snel!

Xxx

• 16 September 2012 - 18:01

Ilona & Tom :

Het is hier echt prachtig en het hotel is zo super mooi.
    Wat ontzettend gaaf dat jullie onze verhalen lezen!
    Ik kan mijn hoofd wel iets voelen maar het valt allemaal wel mee hoor :)

Tot snel!

Xxx

• 17 September 2012 - 10:21

Myriam:

heez super verhaal hoor. En Ilona van afstand geef ik je een kus op je bult...hopelijk geneest het nu snel.
    En nu maar gauw die batterij opladen!..voor super mooie foto's. Wat gaaf die natuur zeg!! Geweldig lijkt me dat. Heel veel plezier.