Dag 9, op naar San Francisco!
Blijf op de hoogte en volg Ilona & Tom
12 September 2012 | Verenigde Staten, San Francisco
We moeten er vroeg uit want we vliegen vandaag om 10:50 uur naar San Francisco. We pakken onze spullen bij elkaar en rijden richting Newark om onze auto in te leveren. Helaas komen we onderweg weer een tolpoortje tegen, ditmaal weer flink betalen, weg alle winst! Hoe goedkoop = duurkoop?! Bij het inleveren van de auto krijgen we een bonnetje mee, ruim 950 mijl in 3 volle dagen. Toch merken we de afstanden hier niet echt op. We zijn al om 8 uur bij de luchthaven, dus mooi optijd. Tom en ik hadden in Nederland veel discussie over welke kleding we mee moesten nemen. Ik wilde graag veel warme truien en lange broeken mee. Tom vond dit grote onzin, want het was super warm. Ik neem dus voldoende warme kleding mee, maar Tom neemt uiteindelijk maar 1 vest mee waar hij erg aan gehecht is. En ja nu komt het, op de luchthaven komt Tom er achter dat zijn enige vest nog in het motel ligt. Hij baalt hier enorm van en ik moet hier uiterraad om lachen. Bij het inchecken van onze bagage blijken we overgewicht te hebben, hoe kan dat nou? In Nederland zaten we er ruim onder. Helaas gelden in Amerika sndere regels, zo dworden beide koffers apart gewogen en niet op totaalgewicht gewogen. Ook mochten we geen extra 3kg per koffer meenemen, dus hop koffer open en een paar zware kledingstukken in de handbagage... Dat mag namelijk wel! Oh ja, het kon ook anders, voor 5kg 100 dollar betalen, nou nee dankje daar doen we liever iets anders voor! Bij de douane moeten we dit keer ook onze schoenen uitdoen, het moet niet gekker worden! De mensen hier zijn wel heel erg vriendelijk.
Eenmaal in het vliegtuig kom ik naast een hele oude man. De man stinkt enorm en ik heb een helse vlucht van 6 uur.
Eindelijk landen we en zoeken gelijk een taxi die ons naar het hotel kan brengen. Eenmaal aangekomen zijn we erg blij en gaan we uiteraad gelijk de stad in. We lopen nog geen 15 minuten en we voelen ons helemaal niet op ons gemak. We zien erg veel zwervers, mensen die helemaal van de kaart zijn, groepjes mensen die een kampvuurtje proberen te maken, sommige schreeuwen heel hard en ze rapen peuken van de grond. De sfeer is niet prettig en lopen gauw weer terug naar ons hotel om daar even te gaan eten. We zijn behoorlijk van slag, dit hadden we totaal niet van San Francisco verwacht! Zijn wij nou van die boeren uit het oosten of is dit een rare stad?? Toch besluiten we na het eten om het nog een keer te proberen en lopen nu een adere kant op. De sfeer hier wordt steeds gemoedelijker en we voelen ons hier wat beter. Na een tijdje lopen zijn we weer helemaal gelukkig. Waarschijnlijk liepen we de eerste keer een verkeerde buurt in.
We lopen richting pier 39, hier kunnen we veel zeeleeuwen zien, na een uur lopen komen we eindelijk aan, niet zo gek aangezien het ruim 4 km is. Onderweg hebben we veel gezien, en wat is ook San Francisco een mooie stad! Onderweg komen we een kassa tegen waar je tickets kunt kopen voor Alcatraz. We besluiten om nu alvast kaarten te halen voor morgen of overmorgen. Het schijnt dat je dat een dag van te voren moet doen. Als we bij de kassa komen krijgen we te horen dat alles al vol zit t/m zondag. We balen enorm aangezien we hier dan niet meer zijn. We besluiten om vanavond een kaartje te kopen via internet voor 30 september, dan komen we hier weer. Als we dan eindelijk bij pier 39 aankomen is het hier heel erg gezellig. Uiterraad zien we ook de zeeleeuwen en wat stinken die beesten, toch ze zijn wel heel erg leuk om ze te zien en blijven hier even genieten. Daarna lopen we terug naar het hotel. Onderweg kijken we onze ogen uit, wat leven hier ontzettend veel zwervers, je ziet ze bedelen en uit prullebakken eten. Tijdens ons wandelrit naar het hotel toe komen we langs het Union sqaure park, er staat een liveband op te treden en er wordt volop gedanst, ja San Francisco is toch een heel gezellige stad!
Ps. Het tijdsverschil is nog groter nu, het is hier 9uur vroeger!
13 September 2012 - 10:18
Sabine:
Hej genieters!!
Wat een super verhaal weer om te lezen, geweldig!! Jullie vermaken je prima lees ik wel!
Ben benieuwd naar jullie volgende belevenissen....have fun!
Liefs Sab
Ps: Heeft Tom al een nieuw warm vest weten te scoren of moet hij nu echt kou lijden! -
13 September 2012 - 10:36
Bert:
Goed dat jullie veilig overgekomen zijn (stinkende oude mannen of niet :P)
Vervelend dat jullie de andere kant van US moesten zien, maar goed zo zie je maar weer dat wij het lang zo slecht niet zo hebben.
Ik hoop dat jullie veel plezier hebben in het gevang Alcatraz!
Oh en je moet de Cisco brug nog aanraken :P -
13 September 2012 - 11:08
Arjan & Marjet:
Dat was even anders in SF aankomen dan gehoopt. Toch is het echt super relaxed als je in de goede buurten bent. Als je straks de auto hebt is Twin Peaks een erg leuk uitkijkpunt om sávonds naar toe te gaan. Zicht over de hele stad.
Je bent nu echt in het mooiste gedeelte van America wat ons betreft. Geniet er van en blijf schrijven. Als jullie met dit enthousiasme doorschrijven kun je de verhalen zo bundelen en in reisgidsvorm uitgeven. Wordt een bestseller.
We kijken uit naar het vervolg.
13 September 2012 - 17:24
Ilona & Tom :
Bedankt voor al jullie leuke reacties!
Elke ochtend staan we op en kijken we direct of er al gereageerd is, bedankt!
Ik heb nog geen vest, maar daar gaan we binnen nu en een uur verandering in brengen. San Francisco schijnt iedere ochtend met een deken van mist wakker te worden, koud dus!
Uiteraard gaan we naar de brug, deze willen we sowieso oversteken... Hopelijk met een zonnetje erbij.
We zaten inderdaad in de verkeerde buurt, na onze wandeling van gisteren hebben we onze mening direct bijgesteld! Het is hier super relaxed. En die bestseller... Tja proberen kunnen we, maar geef ons weinig kans haha!
Even ontbijten en hup de tram in! -
13 September 2012 - 17:24
Ilona & Tom :
Bedankt voor al jullie leuke reacties!
Elke ochtend staan we op en kijken we direct of er al gereageerd is, bedankt!
Even ontbijten en hup de tram in! -
13 September 2012 - 22:34
Bente:
Heeey lieve Tom en Ilona!!
Wat geweeeeeeldig om jullie berichten te lezen!!
Wat maken jullie veel mee zeg! En die watervallen!!
Poeh, die foto's en filmpjes... Wat gaaf!!! Kippenvel!
Geniet er lekker van samen, Zo te lezen lukt dat helemaal!
Take care! I'll follow you!!
Liefs Bente