Dag 10, sightseeing SF
Blijf op de hoogte en volg Ilona & Tom
13 September 2012 | Verenigde Staten, San Francisco
We beginnen eerst met een ontbijt in het hotel, deze smaakt prima. Na het eten moet er uiteraard gerookt worden. Ik sta nog maar net buiten of de eerste zwerver komt naar me toe om een peuk te bietsen. Zo lief als ik ben geef ik haar uiteraard een sigaretje, helaas kon er nog geen bedankje vanaf! We gaan vandaag met een cable car en zoeken daarom het begin punt op. Dit is wel even lopen want er zijn nog maar 3 banen waar de cable cars op rijden. Als we eenmaal instappen is het een geweldige beleving! Wat is het gaaf om hier in te zitten. We gaan gelijk omhoog tegen de bergen op. Na 15 minuten moeten we er weer uit omdat de baan hier stopt. We besluiten om naar het Cable car museum te gaan, zo stoer als we zijn doen we dit lopend. We moeten veel heuvels af en op, maar we redden het en komen na 3 kwartier aan. Bij het Cable car museum worden de cable cars vooruit getrokken. Hier zijn hele grote wielen die rond draaien. Alle kabels lopen via dit museum middels ondergrondse gangenstelsels onder San Francisco. Nadat we hier even rond hebben gelopen gaan we naar de bekende Lombard street, dit is een legendarisch straatje met veel haarspeldbochten en prachtige perkjes. Als we daar aankomen is het heel erg druk, logisch want naast het mooie straatje heb je hier een prachtig uitzicht. We gaan verder richting de Fishermans wharf. Onderweg stranden we bij een tentje om wat te eten en om even bij te komen. Ook dit hebben we namelijk lopend gedaan. De heuvels zijn erg heel steil en dit kunnen we wel merken in de kuiten. Na het eten lopen we tegen een hop on/hop off bus verkoper aan. We hebben hier voor weinig geld een ticket kunnen krijgen en de bus lijkt ons makkelijk om snel door de stad te kunnen komen. Met deze tickets kunnen we 2 dagen met de bus langs de mooiste plekken binnen San Francisco. We stappen in en gaan er bij de eerst volgende stop weer uit. Hier kunnen we namelijk de Coit tower in.
Voordat we de tower ingaan schieten we een cafe in om wat te drinken. Na een tijdje komt een lokale inwoner naast ons zitten en ziet onze verkenningsgids op de bar liggen. We raken aan de praat en ik vraag of ze ook nog een leuk blues of jazz cafe weten. Uiteraard weten ze dat en geven ons een paar tips. Naast de tips over de cafes geven ze ons ook gelijk het advies mee om 's avonds niet met de gids in de hand de straat op te gaan ;-) en om op de hoofdwegen te blijven. We bedanken ze voor de tips en gaan verder, op naar de Coit Tower!
We moeten wel een miljoen steile trappen op, want de Coit tower staat uiteraad op een berg. Na een half uur komen we eindelijk met hartklopping aan. We zijn niet de enige die erg veel moeite hadden. Er liepen namelijk ook bagpackers en zelfs zij hadden nog moeite om de steile trappen en heuvels te beklimmen! Als we eenmaal boven in de toren staan hebben we uitzicht op San Francisco, we genieten hier ernorm van. Zo hebben we de havens zien liggen,het bekende Alcatraz, de Golden Gate en meer.. Nadat we hebben genoten van het uitzicht gaan we weer een miljoen trappen naar beneden, gelukkig is naar beneden goed te doen.
Beneden wachten we op de bus en gaan we verder. We stappen bij de City hall uit (ala gemeentehuis, maar dan effe mooier!). Dit is een gigantisch mooi en groot gebouw, we haasten ons naar binnen en kijken onze ogen uit.
Het is nu einde van de middag en het begint opeens heel koud te worden, daarom gaan we gaan op zoek naar een trui voor Tom. Hij is inmiddels blauw aangelopen. Nadat we hier een stukje lopen komen we er achter dat ook dit niet zo'n fijne buurt is. We lopen gauw wat winkels in, maar kunnen helaas niks vinden en stappen gauw de bus op om verder te gaan. Onze volgende stop is Union square, hier zijn alleen maar dure winkels te vinden, onder de 200 dollar kunnen we niet wat vinden. We gaan richting het hotel en kopen uiteindelijk in Wallgreen een vreselijk mooi vest voor Tom (zie foto).
Nadat we ons hebben opgefrist gaan we naar Bisquits and Blues voor een avondje lekker uit eten. Hier treden vaak artiesten op en we hebben het geluk dat we vanavond ook kunnen genieten van live muziek. Het eten is er erg lekker en we genieten van de rust die we vinden in deze club.
Na wat hapjes en drankjes lopen we terug richting ons hotel. Tijdens onze tocht komen we erachter dat San Francisco vooral 's avonds nog levendiger is dan overdag.
14 September 2012 - 12:10
Livaimooibroek:
Hey Tom en iloon,
Alweer een super mooi reisverslag. En mooie foto's.
Wordt met de dag een tikje jaloerser...
Goed om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben!
Geniet er lekker van!
Groetjes livai
14 September 2012 - 16:06
Renee En Robert:
Heey Schatjes!!!
Super mooi jullie foto's en verhalen! Ben jaloersssss :):)!
Jullie hebben echt al veel gezien in zo'n korte tijd!
Nou rustig aan doen en niet teveel hamburgers en pizza's eten he:P
xx