Dag 20, Sunset Volcano Crater and the Grand Canyon - Reisverslag uit Grand Canyon, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu Dag 20, Sunset Volcano Crater and the Grand Canyon - Reisverslag uit Grand Canyon, Verenigde Staten van Ilona & Tom - WaarBenJij.nu

Dag 20, Sunset Volcano Crater and the Grand Canyon

Blijf op de hoogte en volg Ilona & Tom

23 September 2012 | Verenigde Staten, Grand Canyon

Dag 20

Na ons ontbijtje gaan we richting de Sunset crater, dit is maar een half uurtje van ons motel af. Als we het park binnen rijden zien we gelijk al gestolde lava brokken, we zijn gelijk enthousiast. Als we verder door het park rijden zien we veel lavaresten en de meeste bergen zijn zwart. Ondanks dat hier 1000 jaar geleden de vulkaan is uitgebarsten zie je toch veel gele en rode bloemen. Op sommige stukken groeien mooie bomen en op andere stukken is het kaal en zwart. De vulkaan zien we ook nog, maar deze ziet eruit als een gewone berg. Helaas kunnen we er niet op om de binnenkant te bekijken. Nadat we hier een uurtje hebben rondgereden gaan we door naar Grand Canyon.
Als we bij de Grand Cayon aankomen hebben we gelijk een prachtig uitzicht, het is zo ontzettend groot. We zien de mooiste bergen en valleien. Onderweg hebben we veel punten waar we stoppen en een wandeling kunt maken. Helaas hebben we slecht weer en als we op een gegeven moment weer besluiten om te beginnen met een wandeling begint het opeens heel hard te regenen. We rennen  gauw weer naar de auto in en balen enorm. We hebben erg veel pech met het weer vandaag. Het is erg bewolkt en af en toe hebben we regenbuien. We gaan daarom met de auto verder om de Grand Cayon te bekijken. Als het droog wordt stappen we op verschillende uitkijkpunten weer uit. We kunnen heel erg ver vooruitkijken en het is heel erg bijzonderallemaal. Normaal gesproken gaat er ook een rivier dwars door de Cayon heen waar ze op raften, maar helaas staat ook deze droog. Het schijnt ren erg droge zomer te zijn dit jaar waardoor maar weinig rivieren water bevatten. Als we het park uit willen rijden zien we hele grote herten. Sommige staan maar 3 meter van ons vandaan en ze zijn helemaal niet bang dus hebben we veel leuke foto's kunnen maken.
Morgen willen we graag een stukje route 66 doen dus we besluiten om in het plaatsje Williams te stoppen om een motel te zoeken. In Williams begint de route 66, het is hier erg klein maar ontzettend gaaf. Allles is hier erg oud wat  een bepaalde sfeer met zich meebrengt. We gaan uit eten en alles is nog in stijl van de jaren 50. Er zijn ook nog veel oude winkeltjes in dit dorp dus we hebben besloten om morgen met daglicht het dorp beter te bekjken.

• 26 September 2012 - 22:45

Charlotte:

Zulke mooie verhalen en dan nog geen reacties bij dag 20...
    Ja, dat kan niet he?! Dus bij deze....

Wat ik mij dan afvraag he, als ik die foto's van route 66 zie.. hebben jullie niet de neiging om stiekem zo'n verkeersbordje mee te skoepen om thuis in jullie nieuwe tuin te planten???!!!
    Ik wil jullie niet op ideeen brengen hoor ;-D XXX

• 26 September 2012 - 23:08

Ilona En Tom:

Wat leuk dat jullie weer reageren!
    Hoewel je ons wel op ideeën hebt gebracht, zijn we helaas niet instaat om het te voeren. Simpelweg omdat we niet meer bij de Route66 in de buurt komen.

Wij genieten hier nog een paar daagjes verder. Als we terug zijn doen we een borrel met wat foto's en verhalen.

Ons